Problem z mocą i momentem obrotowym.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grigori111
    Classic
    • 2012
    • 2

Zamieszczone przez jefry
    leszekmw napisał/a:
    robekcool, na razie się do stolicy nie wybieram , ale będę pamiętał . jakbyś miał jakieś problemy/interesy to 601923053.

przy okazji dodam że na forum pojawiło się masę domowych/internetowych mechaników którzy nie maja o niczym pojęcia , wszystko znają ze słyszenia i opowiadają ludziom bajki byle by jeszcze jednogo posta napisać , bo chyba o to w tym chodzi :niewiem . z prostego tematu na 2 odpowiedzi tworzy sie rzeka i co post to inna teoria. zaczyna mnie to wkurzać powoli...
    wiem , wiem , od tego jest forum... :twisted:.

spokojnie 3 wdechy i wydechy dzisiaj czwartek jeszcze dzień i weekend
    jefry no i wtedy się dopiero zaczyna , a to trawa , a to gniazdko , a to ... :diabelski_usmiech ... wolę w pracy posiedzieć :wink: .

a tak na serio to chodzi mi oto że ktoś tam coś chlapnie a inny to podchwytuje i potem się okazuje ze to zupełnie coś innego a przede wszysytkim bardzo oczywistego dla średnio rozgarniętego ale prawdziwego mechanika. oczywiście mnie rozumiesz mam nadzieję
    a o tym że żeby znaleźć jakąś wartościową informację trzeba spędzić przy kompie 5 godzin a ia tak w końcu rzuca się to wszystko w piździec.. :evil:
    gregor
  • usol
    Classic
    • 2011
    • 2

Witam,
    niedawno odwiedziłem hamownie podwoziową z myślą o chiptuningu mojej Octavi II 1,9TDI 105 KM, rok 2007 i co się okazało w pierwszym teście -- zamiast seryjnych 105 km i 250 nm wyszło 75 km i 191 nm. Auto sprowadziłem 3 miesiące temu z Niemiec (160 tys km przebiegu), co może być przyczyną tak niskiej mocy? Mechanik na hamowni stwierdził że raczej jest to jakiś błąd z podawaniem paliwa, obstawiał pompo wtryski lub filtr paliwa. Filtr paliwa wymieniłem - żadnej poprawy. Co ewentualnie można sprawdzić? Auto było sprawdzane na komputerze i nie znajduje żadnych błędów.
    usol

Komentarz

• rob555
      Rider
      • 2006
      • 748

Logi dynamiczne na poczatek. Jak tam bedzie dobrze to rzeczywiscie moze pompki siadaja...
      pozdrawiam

Diagnostyka i tuning
      hybrydowe wtryski i turbiny
      programy na ulice jak i do sportu

Serwis mechaniczny aut koncernu VAG
      www.tune-up.pl

HAMOWNIA PODWOZIOWA - POMIARY MOCY GDANSK

Komentarz

Pracuję...